Η Χίος

Χωριά

 

Χίος Χωριά Ολύμποι

Ολύμποι

Οι Ολύμποι είναι ένα χωριό με την ίδια αρχιτεκτονική όπως και τα προηγούμενα κα στροχωρια .Ανακηρύχθηκε διατηρητέο μνημείο. Βρίσκεται 31 χιλιόμετρα νότια από την πόλη της Χίου ανάμεσα στο Πυργί και στα Μεστά.

Χίος Χωριά Πυργί

Πυργί

Το Πυργί είναι το μεγαλύτερο από τα χωριά της Χίου. Πήρε το όνομα του από το μεγάλο και ψηλό Πύργο του. Είναι γνωστό λόγω των περίτεχνων διακοσμητικών μοτίβων στις προσόψεις των σπιτιών του.

Χίος Χωριά Μεστά

Μεστά

Τα Μεστά είναι ένα μεσαιωνικό χωριό, από τα ωραιότερα κάστροχωριά του νησιού 35 χιλιομετρα απο την πόλη της Χιου.Η μορφή του χωριού και η αρχιτεκτονική του είναι μοναδικά στον Ελλαδικό χώρο.

Χίος Χωριά Αυγώνυμα

Αυγώνυμα

Τα Αυγωνυμα ειναι ενα μεσαιωνικό χωριό που βρίσκεται στην κεντρική Χιο 16 χιλιομετρα απο την πόλη της Χιου. Τα σπιτια ειναι χτισμένα απο πέτρα και με μικρα παράθυρα.Ολο το χωρίo βρίσκεται πανω σε βραχώδη λόφο.

Χίος Χωριά Ανάβατος

Ανάβατος

Αναβατος ενα χωριό κρυμμένο και δύσβατο στην ανάβαση του,υψώνεται σαν φρούριο στην κεντρική Χιο 18 χιλιομετρα απο την πόλη της Χιου. Χτισμένο στο χείλος του γκρεμού σε υψόμετρο 450 μέτρων,ειναι σχεδόν ακατοίκητο και για πολλούς χαρακτηρίζεται ως χωριό φάντασμα.

Χίος Χωριά Λαγκάδα

Λαγκάδα

Η Λαγκάδα ειναι ενα γραφικό ναυτοχωρι που βρίσκεται στα ΒΑ παραλία της Χιου,16 χιλιομετρα απο την πόλη της Χιου.

Χίος Χωριά Βολισσός

Βολισσός

Η Βολισσος ειναι το μεγαλύτερο χωριό της ΒΔ Χιου σε απόσταση 42 χιλιομετρα απο την πόλη της Χιου. Κτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά λόφου στην κορυφή του οποίου σώζεται ερειπωμένο βυζαντινό κάστρο,σχήματος τραπεζιού με έξι κυκλικούς πύργους.

Χίος Χωριά ?php res(['Παλιά Ποτάμια','Palia Potamia','Palia Potamia']); ?>

Παλιά Ποτάμια

Βόρεια της πόλης της Χιου ,ανάμεσα στην Αμανη και στο Πελινναιο κρύβεται ενα εντυπωσιακό μικρο χωριό,η Παλια Ποτάμια. Το χωριό φάντασμα όπως λέγεται εγκαταλείφθηκε πριν δεκαετίες,λόγο της ελάχιστης παρουσίας του ηλίου κατά την διάρκεια της ημέρας και της υγρασίας,που έγιναν αιτία να αρρωσταίνουν οι περισσότεροι απο τους κατοίκους της.

Χίος Χωριά Καρδάμυλα

Καρδάμυλα

Τα Καρδάμυλα ειναι ενα μεγάλο χωριό και πρώην κωμόπολη στη βόρειο-βορειοανατολική Χιο,σε απόσταση 28 χιλιομέτρων απο την πόλη της Χιου. Τα Καρδάμυλα χωρίζονται σε δυο χωριά. Τα Άνω Καρδάμυλα ειναι το παλιο χωριό και απλώνεται στον απόκρημνο λόφο Βουνό της Γριάς. Το χαμηλότερο χωριό ονομάζεται Μάρμαρο και απέχει 2 χιλιομετρα απο το ανώτερο χωριό. Το Μάρμαρο ειναι χτισμένο στο εσωτερικό τμήμα της παραλίας,εκεί βρίσκονται και πολλα όμορφα αρχοντικά κτισμένα απο ναυτικούς και πλοιοκτήτες που έχουν προέλευση απο τα Καρδάμυλα.

Μην περιμένετε άλλο...

Συμπληρώστε τη φόρμα και κάντε τώρα την κράτηση για το αυτοκίνητό σας!